Stefan brings the big gun!

Arbetet fortskrider med en rasande fart, och nya problem uppdagas ständigt.
Vänstersidas golvpanel är bortskuren med hjälp fråns Stefan och hans jätte vikelslip, en riktigt elak jävel ifall man frågar mej.
Nu åter står det egentligen bara en "kardan" tunnel.
Åter igen har vi hittat "lagningar" som inte ser bra ut , egentligen är det ingen lagning det var bara någon som hade gömt ett problem antagligen för att dölja det för SBP. Fram vagnen på en bubbla är bultade med fyra stycken bultar, i något som heter ett rambalkshuvud (längst fram på kardantunneln) nedre högra bult hålet hade i princip rostat bort, vilket gjorde att fram vagnen endast satt skruvad med 3stycken bultar ...trafiksäkert...nä!
Tyvärr ingen ny kamera till mej så jag har tyvärr inga bilder från gårdagen session men för hoppnings vis kommer den idag.

//J

Lite utlovade bilder


Omöjliga Projekt!?

Har man inget att köra så kan man alltid se till att skaffa sej en rejäl hobby. jag har haft ett brinnande bilintresse sedan jag var en liten spoling, men av olika orsaker har jag aldrig tagit itu med mina önskingar om att pyssla med bilar , förutom att köpa en massa och köra skiten ur dom..men jag gissar att man blir visare med åldern och passionen för mekaiken tar övertaget över själva brukandet.
Början på denna resan började egentligen för några år sedan då min sambo och jag satt och diskuterade ifall vi skulle skaffa oss en en entuiastbil, så vi började solla vad som skulle kunna vara realistiska obejkt, att köpa ett fordon i toppskick lockade ingen av oss, samt skogsvrak gick totalt bort, men vad skulle vi köpa för något? kriterierna från min sambo var att den skulle vara liten och söt, bra tänkte jag sportbil it is!, jag gillar små sportiga engelska bilar typ MG, Morgan, Lotus osv. kollade runt lite men insåg att det skulle nog bli alldeles för kostsamt och krävande att på börja renoveringen av ett dylikt objekt.
Min sambo föreslog att vi kanske skulle kolla ifall det fanns några vettiga Porsches till salu....yepp hon har smak min kära..tyvärr alldeles för dyr smak visade det sej, den enda modellen som vi skulle kunna tänka oss var en 911, tyvärr allt för dyra....då sa hon att en Folkvangsbubbla är Liten och söt och i princip en Porsche. det var väl ett tänkade som jag inte tände så värst mycket på, jag var fortfarande inne på en lite sportbil men å andra sidan så fyllde det hennes kriterier fullt ut, och prismässigt är det absolut rätt bil att börja med, samt att tillgången på kunniga personer samt delar finns det gott om.
Så det blev tillslut en Bubbla från -69 samma årsmodell som sambon. Den hamnade hemma på gården och blev ståendes i ett par år...alltid är det något som kommer in i mellan, men här för leden så fick jag nog av att se bilen på gården och tänkte att nu Jävlar ska jag sätta i gång med bilen, men innan ska jag bara städa ur garaget det tog ca en vecka innan jag hade fått ordning på röran (vart kommer allt skräp ifrån?) vi detta laget låg det en två meter hög snö hög framför bilen samt att bilen mer eller mindre var totalt inbakad i ett härligt täcke av snö.....men med hjälp av min gode granne med hjullastare f.ö orsaken till snöhögen framför bilen så fick vi fram bilen och lyckades att få ner den i garaget.
nu börjar det roliga...... tyvärr har jag vid detta laget inte någon kamera att dokumentera arbetet med men nu har jag äntligen beställt en, min gode vän och vapen dragare Stefan har hjälp till att ta några bilder Från helgens slit med att ta bort karossen på bilen, vilket var ett spännande äventyr, det är tur att man har en Stefan i sin umgänges krets efter som jag inte kan svetsa eller är vidare förtjust att köra med vikelslip, jag är mer en putsare :) Även ett stort tack till Martin som lite spontant kom förbi med en låda Grolsh.

Det värsta med bilen är inte rosten utan hur den har varit rostlagad...vilka jävla puckon!!.  Man Svetsar ALDRIG ALDRIG fast en kaross i bottenplattan. det har visat sej att bilen är ett lapptäcke av riktigt usla rostlagningar, när man tror att man har sett den värsta så dyker det upp en som minsan var värre...mer arbete för oss men å andra sidan så sporrar det oss till att göra det bättre själva, vi får se hur det går, Bilder kommer snart
//J


RSS 2.0